Finanční manažer - odborník i lídr

Finanční manažer - odborník i lídr
Jan Žižka | poradce managementu a konzultant firemní strategie, HR a financí25.9.2017
Finanční ředitel je nejen odborník na finanční řízení. Na své pozici musí plnit více rolí. Jednou z nich je role lídra.

V dnešní době ekonomického růstu poptávka po pracovní síle téměř převyšuje nabídku. Motivace a atraktivita firmy pro nové a samozřejmě i stávající zaměstnance je klíčová.
Toto souvisí samozřejmě s odbornými znalostmi manažerů, ale zároveň s důsledným plněním role lídrů, povzbuzovatelů a inovátorů. Toto samozřejmě platí i na poli finančních lídrů.

Své zkušenosti s vedením lidí v roli finančního ředitele Vám rád zprostředkuji na semináři Finanční ředitel - jeho role a odpovědnosti.

Hlavním cílem firmy vedle ziskovosti je růst a s tím související rozvoj a investiční činnost. Právě do této oblasti by měla být nasměrována pozornost finančních manažerů v době ekonomické prosperity. I této oblasti se budeme na mých seminářích věnovat a rád Vám předám své zkušenosti a doporučení.

zpět na všechny články
Jan Žižka
Vystudoval VŠE. Zastával pozice finančního ředitele v tuzemských i mezinárodních firmách (Tesco, Myllykoski sales, Mondi). Posledních pět let pracoval na pozici generálního ředitele a místopředsedy představenstva Mondi Štětí a.s. V roce 2011 se umístil na třetím místě v soutěži Manažer roku a na prvním místě v soutěži Manažer odvětví České republiky. Jako lektor se zaměřuje na finance, formování podnikové kultury, vedení lidí, řízení změny, bezpečnost práce, risk management a strategii. S Controller Institutem spolupracuje již od roku 2003 - jeho kurzy prošlo více než 2100 osob.

Související akce

    Další články

    Všichni to známe. Dny, týdny, možná i měsíce tvrdé práce na tom dokonalém reportu. Konečně dosáhneme momentu, kdy je vše vyladěno do posledního detailu, a je nám poskytnuto to magické uznaní našeho mistrovského díla. Controller se na chvíli cítí jako král světa reportingu. Všichni zbožňují váš report a zdá se, že svět je krásné místo. Ale pak, náhle, jeden nešťastný den přijde email nebo zpráva s otázkou: „Hej, ten report, který obvykle používám... něco s ním není v pořádku. Můžeš se na to podívat?“ A tak začíná naše dobrodružství.
    Finanční gramotnost podnikových manažerů je podmínkou přežití v globální konkurenci. A ví to váš finanční ředitel?
    Existuje mnoho typů otázek. Některé otázky si můžete klást jen proto, že vás baví hledat odpověď („Proč mne mají všichni tak rádi?"), některé otázky provokují k akci („Neměl bych jí/jemu zavolat?") a pak jsou tu bohužel také otázky zneklidňující („Není na čase přestat s ...?"). Následující otázky, pevně věřím, spojují všechny popsané motivy v obráceném pořadí: nejprve vyvolají neklid, a potom, jak doufám, povedou k akci, která vás bude bavit. Aspoň tehdy, jste-li controlleři tělem i duší.
    Kolegové z České asociace pro finanční řízení (CAFIN) mají nový projekt.  Říkají mu CFO OUTLOOK. Rozhodli se vydávat své čtvrtletní odhady vývoje uvedených ukazatelů - meziroční inflace v ČR, PRIBOR a kurzy CZK/EURO a CZK/USD
    nahoru
    © 2024 Controller Institut