Autorkou nejlepší FINdiplomky za rok 2016 je Tereza Fixová z ČVUT

Autorkou nejlepší FINdiplomky za rok 2016 je Tereza Fixová z ČVUT
Ivana Dvořáková10.12.2016
Česká asociace pro finanční řízení (CAFIN) minulý týden vyhlásila na setkání svých členů v pražské Galerii Louvre nejlepší diplomovou práci z oblasti podnikové ekonomiky, financí a účetnictví. Vítězkou za rok 2016 se stala Tereza Fixová z Masarykova ústavu vyšších studií ČVUT s diplomovou prací „Business Intelligence v oblasti rychloobrátkového zboží“. 

Tereza Fixová ve své diplomové práci navrhla řešení úpravy stávajícího systému Business navigation system (BNS) pro malé a střední podniky působící v oblasti rychloobrátkového zboží. Odborná porota se na ocenění Terezy, která studuje Projektové řízení inovací podniku na Masarykově ústavu vyšších studií ČVUT, shodla jednomyslně. Její práce se ze všech soutěžních ukázala jako odborně nejzdařilejší a pro praxi nejpřínosnější.

Vítězka si odnesla odměnu v podobě poukazu na odborné vzdělávání v hodnotě 20 000 Kč, který do soutěže věnoval Controller Institut, který vzdělává právě odborníky z oblasti financí.

„Ambicí projektu FINdiplomka je dát mladým lidem možnost prezentovat výsledky své první „velké“ práce před odbornou veřejností a získat tak další možnost jak zaujmout své budoucí zaměstnavatele.“ Sdělila účel projektu Olga Cechlová z České asociace pro finanční řízení (CAFIN), která zasedla v odborné porotě. Dalšími členy odborné poroty byli například Bohumil Král z Katedry manažerského účetnictví na VŠE či Martin Plachý z Hospodářské komory České republiky.

V prvním kole vyhodnocování nejlepší FINdiplomky hodnotila odborná porota zejména přínos a praktické využití diplomové práce, odborná úroveň práce (argumentace a komplexnost řešení) a zpracování analytické části (zpracování vstupních dat a použitá metoda). Svou roli hrálo také formální uspořádání a úprava práce. Do druhého kola, tedy k obhajobě práce, pak postoupilo deset nejlepších prací. Po druhém kole porota odborníků z praxe určila finální pořadí nejlepších FINdiplomek.  

zpět na všechny články

Další články

Ach, Excel, ten nejlepší přítel každého finančního controllera. Snadno v něm modelujeme, analyzujeme a vizualizujeme data jako praví mistři. Ale co když se náš nejbližší spojenec v rozpočtovém boji změní v nepřítele? Ano, mluvím o těch chvílích, kdy Excel přestane být nástrojem a stane se noční můrou. Vítejte ve světě excelových katastrof, kde jeden malý překlep může způsobit velké problémy.
Všichni to známe. Dny, týdny, možná i měsíce tvrdé práce na tom dokonalém reportu. Konečně dosáhneme momentu, kdy je vše vyladěno do posledního detailu, a je nám poskytnuto to magické uznaní našeho mistrovského díla. Controller se na chvíli cítí jako král světa reportingu. Všichni zbožňují váš report a zdá se, že svět je krásné místo. Ale pak, náhle, jeden nešťastný den přijde email nebo zpráva s otázkou: „Hej, ten report, který obvykle používám... něco s ním není v pořádku. Můžeš se na to podívat?“ A tak začíná naše dobrodružství.
Finanční gramotnost podnikových manažerů je podmínkou přežití v globální konkurenci. A ví to váš finanční ředitel?
Existuje mnoho typů otázek. Některé otázky si můžete klást jen proto, že vás baví hledat odpověď („Proč mne mají všichni tak rádi?"), některé otázky provokují k akci („Neměl bych jí/jemu zavolat?") a pak jsou tu bohužel také otázky zneklidňující („Není na čase přestat s ...?"). Následující otázky, pevně věřím, spojují všechny popsané motivy v obráceném pořadí: nejprve vyvolají neklid, a potom, jak doufám, povedou k akci, která vás bude bavit. Aspoň tehdy, jste-li controlleři tělem i duší.
nahoru
© 2024 Controller Institut